SLAA

SLAA

Words in motion

Words in motion

2011-12-09 20:00:00

European electronic literature. Met: Yra van Dijk, Tonnus Oosterhoff, Henk van der Waal, K. Michel, Dirk Vis, Rozalie Hirs, J.R. Carpenter (Canada), Serge Bouchardon (Frankrijk).

Als je schrijft met behulp van een computer, wordt ineens alles mogelijk. Van het invoegen van oude familiefilmpjes tot het laten bewegen van de woorden op het ritme van een Bachsonate. Met een muisklik kun je woorden laten verschijnen of verdwijnen. Een werk kan worden opgebouwd met nieuwe beelden en teksten van steeds andere lezers.

Het draait lang niet altijd alleen maar om lezen in elektronische literatuur. Waarom noemen we het dan eigenlijk nog literatuur? Hoe zal het genre zich ontwikkelen in de toekomst? En heeft het woord al deze poespas nodig? Om zulke vragen te beantwoorden laten we de beste Europese digitale dichters aan het woord. Ze demonstreren hun werk en vertellen wat de computers heeft dat papier niet heeft.

Avond met en over e-literature. Met: K. Michel,  Tonnus Oosterhoff, Henk van der Waal, J.R. Carpenter (Canada), Rozalie Hirs, Serge Bouchardon (Frankrijk). Presentatie en samenstelling: Yra van Dijk.