SLAA

SLAA

Slang on stage

Slang on stage

2011-09-21 20:00:00

UITVERKOCHT!

De SLAA biedt eens in de zoveel tijd een podium aan nieuwe literaire initiatieven die willen laten zien wat literatuur volgens hen moet uitdragen. SLANG on Stage is het eerste programma in deze nieuwe reeks.

Het nieuwe initiatief SLANG, bestaande uit SLANG Magazine en de website slangbytes, ontdoet literatuur van zijn stoffige en krappe hoes en verruilt deze voor een hedendaagse, brede invulling. Aan de hand van experiment komen de vele verschijningsvormen van literatuur aan het licht. Vorm is literatuur, bewegend beeld is literatuur, interactiviteit is literatuur, en, om het écht interessant te maken, een mix van het voorgaande is literatuur. Daarom organiseert SLANG een avond met optredens die een hedendaagse invulling van literatuur zijn, waarbij vernieuwing en anders naar literatuur kijken voorop staat.

Dan Hassler-Forest, dit jaar gepromoveerd op het onderwerp Superhelden in het post 9/11-tijdperk zal spreken over de constructie van superhelden in strips, Ernst van den Hemel spreekt over de structuur van Calvijns taal in zijn magnum opus Institutio Christinianae Religionis. Hoe kan deze het publieke debat op gang helpen?

Verder een meerstemmige performance van Jeroen de Rooij en een optreden van singer-songwriter Suze Vlaar.

De presentatie is in handen van Lars Anderson.