SLAA

SLAA

Schrijf me! #4 met P.F. Thomése, Alma Mathijsen en Aya Sabi

Schrijf me! #4 met P.F. Thomése, Alma Mathijsen en Aya Sabi

Aya Sabi, Alma Mathijsen, P.F. Thomése, Roos van Rijswijk

do 16 maart 2023
20:30
Betty Asfalt Complex

Op 16 maart dragen drie verschillende schrijvers een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman voor. Maak kennis met opvallende karakters uit Heldenjaren (Querido, 1994) van P.F. Thomése, Alles is Carmen (De Bezige Bij, 2011) van Alma Mathijsen en Half leven (Das Mag, 2022) van Aya Sabi. Zij zullen naast hun brief ook een fragment voordragen uit hun debuutroman. Daarna gaan ze in gesprek met Roos van Rijswijk.

Schrijf me! is een literair programma dat geheel in het teken staat van debuteren. Tijdens deze avond draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar áán een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijvers écht van hun personages vinden. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Wat doe je als je per ongeluk verliefd bent geworden op iemand in je boek, of een personage misschien juist bent vergeten?

Schrijf me! is een programma van SLAA. Eerdere edities vonden plaats in Sexyland World, Canvas Klein en op Lowlands 2022.

Locatie: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam
Datum: Donderdag 16 maart 2023
Aanvang: 20:30
Toegang: 13,50

 

Foto: Fjodor Buis

P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken. Zijn thema’s zijn verlies, gemis en dood. Stijl is zijn handelsmerk. Het meest recent verschenen Vaderliefde (‘mythologie van een jeugd’) en de familieroman Swansdale.

Foto: Sanja Marušić

Alma Mathijsen (1984) schreef vier romans, een novelle en een verhalenbundel. In 2011 verscheen haar debuutroman Alles is Carmen, gevolgd door De grote goede dingen (2014). In 2017 verscheen Vergeet de meisjes, dat lovend werd ontvangen en op de shortlist van de BNG Bank Literatuurprijs terechtkwam. De novelle Ik wil geen hond zijn (2019) is een gedurfd verhaal over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te worden met haar ex-geliefde. De Duitse editie is verschenen in 2021, de Roemeense vertaling is in ontwikkeling. In het autobiografische boek Bewaar de zomer (2020) reflecteert Mathijsen op taal, volwassen worden en verlies. Het werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Op haar zeventiende begon ze met schrijven voor de jongerenwebsite spunk.nl. Ze was de helft van het duo Fanny & Alma in Het Parool. In New York studeerde ze Creative Writing aan het Pratt Institute. In 2011 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld & Taal.

Mathijsen trad op bij o.a. Crossing Border, Oerol, DWDD, ITGWO en Lowlands.

Foto: Noortje Palmers

Aya Sabi (1995) woont in Vlaanderen en studeert Arabistiek en Islamkunde aan de KuLeuven. Ze is columnist voor De Morgen en publiceerde in 2017 de verhalenbundel Verkruimeld land, die bij Atlas Contact verscheen. In 2020 werd ze door NRC Handelsblad uitverkozen tot een van de literaire talenten van het jaar. Op 23 augustus 2022 verscheen haar debuutroman bij Das Mag: Half leven.
//Foto: Inge van Ee