SLAA

SLAA

Noorderwoord met o.a. Sven Ratzke & Sabri Saad El Hamus

Literair variété

Noorderwoord met o.a. Sven Ratzke & Sabri Saad El Hamus

Literair variété

wo 27 november 2019
Zonnehuis

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!

Met op 27 november: Sabri Saad El Hamus, Carolina Trujillo, Lisa Weeda en Sven Ratzke.
Huisband: Trio Lampe
Huisdichter: Lamyn
Presentatie&interview: Christine Otten

//

Sven Ratzke reist al ruim 20 jaar de wereld over met zijn wervelende muziekshows en speelde voor uitverkochte zalen in Berlijn tot aan New York. Met zijn unieke stijl, bizarre verhalen en scherpe improvisaties raast deze geboren entertainer – altijd gehuld in prachtige couture – over het podium.

De Noorderwoordmonoloog gaat over Abdelhafid van RoyalVis en wordt geschreven door Lisa Weeda en opgevoerd door Sabri Saad El Hamus.

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, programmamaker van Mooie Woorden in Utrecht en transmedia maker. In 2015 studeerde ze af aan Creative Writing, ArtEZ, waarna ze werd geselecteerd voor het talentenprogramma Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. In 2016 kwam haar novelle De benen van Petrovski uit. Ze reist veel op en neer naar Oekraïne, het land van haar grootmoeder, waar ze aan meerdere projecten werkt en onderzoek doet. Hieruit kwam in 2018 het fotoboek OSELYATA uit voort en in 2019 het virtual reality project ROZSYPNE

Acteur Sabri Saad El Hamus groeide op en studeerde economie in Caïro, Egypte waarna hij in Nederland naar de toneelschool in Arnhem ging. Hij was te zien in de tv-serie Klem en de tv-film Gelukszoekers. Hij speelde in de theatervoorstelling De onzichtbare man met beeldend kunstenaar Michiel Voet. Zijn oudste zoon Shady is filmregisseur en geldt als een van grote talenten van de Nederlandse film. Volgend jaar juli gaat zijn eerste lange speelfilm in première – Libi.

De in Montevideo geboren schrijver Carolina Trujillo won in 1991 haar eerste prijs voor de Spaanstalige novelle De exilios, maremotos y lechuzas. Daarna volgden romans zoals De terugkeer van Lupe Garcia, waarvoor ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs ontving en genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs. Recentelijk ontving ze de Jan Hanlo Essayprijs 2019 voor haar boek Meisjes in blessuretijd: een bundel columns waarin voetbal nooit ver weg is.

Foto Sven Ratzke: Edland Man.

Programma van SLAA & Christine Otten
Onder redactie van Saskia Lous, Marije Uijtdehaage, Arthur Kneepkens, Christine Otten en SLAA.