SLAA

SLAA

Noorderwoord met o.a. Johan Goossens

Met Alex Boogers, Johan Goossens en Christine Otten

Noorderwoord met o.a. Johan Goossens

Met Alex Boogers, Johan Goossens en Christine Otten

Christine Otten

wo 28 november 2018
20:00 uur
Zonnehuis

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!

Schrijver Alex Boogers komt voorlezen. Hij schreef o.a. Alleen met de goden (2015), dat de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 won en Onder een hemel van sproeten (2017). Alex Boogers publiceerde verhalen, artikelen en interviews in onder andere Nieuwe Revu, Vrij Nederland, Passionate en Esquire.

Cabaret is er dit keer door Johan Goossens. Johan Goossens is cabaretier, schrijver en voormalig docent. Hij won in 2006 de jury-, publieks-, én persoonlijkheidsprijs op het Groniger Studenten Cabaret Festival. Ook publiceerde hij twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC. Op basis van zijn ervaringen voor de klas maakt Johan zijn derde programma: ‘Leer mij de mensen kennen’. In zijn meest recente voorstelling ‘Vlam’ vertelt Johan Goossens over het vuur van de liefde, de passie, en seks. Collega’s Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts zijn fan!

De Noorderwoordmonoloog wordt geschreven door Jannemieke CaspersJannemieke Caspers is toneelschrijver en studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Writing for performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is artistiek leider van Tg Monter, geeft les op de HKU en begeleidt andere schrijvers/regisseurs tijdens het schrijf- en repetitieproces. Jannemieke schrijft veel documentair theater. De bizarre werkelijkheid is haar grootste inspiratiebron.

De monoloog wordt opgevoerd door acteur Paul Hoes. Paul Hoes speelde vele tv, film- en toneelrollen. Zo was hij o.a. te zien in de film Wilhelmina (2001), Wolfseinde (2008) en Pluk van de Petteflet (2004), de bekende tv-serie Keyzer en de Boer advocaten (2008) en in de toneelvoorstelling Gijsbrecht van Amstel (2012). Naast acteren houdt Paul Hoes zich bezig met fotografie.

Met natuurlijk ook de vertrouwde bijdragen van onze huisband Trio Lampe, huisdichter Lamyn en de Noordboekentip van Lot Douze (Boekhandel Over het water). Zoals altijd is de presentatie in de handen van schrijver en Noordbewoner Christine Otten. Christine Otten brak door in 2004 met de grote roman De laatste dichters die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels.