SLAA

SLAA

Noorderwoord

Noorderwoord

2014-10-09 20:00:00

Met: Monic Hendrickx, Timen Jan Veenstra, Marja Pruis, Rayen Panday, Lamyn en Het Specie Trio.
Presentatie door: Christine Otten.

De tijd dat heel hip Amsterdam alleen de pont durfde te nemen om eens per maand over de vintagemarkt in de IJhallen te struinen is allang voorbij. Met de komst van het EYE, de Tolhuistuin en verschillende inspirerende ondernemingen wordt aan het grote publiek bewezen wat bewoners al jaren weten: Noord verdient de aandacht.

Voor de 4e keer organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) in samenwerking met schrijfster Christine Otten een programma vol variété en verhalen in het Zonnehuis. Noorderwoord is een literair evenement voor jong en oud, Noord-bewoner en niet Noord-bewoner: iedereen is even welkom.

Tijdens deze editie is het publiek getuige van wat er ontstaat wanneer een gevestigd actrice en een jonge theaterschrijver samenwerken. Timen Jan Veenstra van de Tekstsmederij schreef een innemend monoloog over het leven van Simon Vinkenoog dat zal worden uitgevoerd door niemand minder dan Monic Hendrickx (Penoza, De Poolse bruid)

Initiatiefneemster Christine Otten interviewt Marja Pruis over haar laatste boek Kus me, straf me, een bundeling van essays waarin de thematieken schaamte en intimiteit centraal staan.

Ook het humoristische vlak wordt geraakt deze avond. Cabaretier Rayen Panday staat, nadat hij Nederland veroverde met zijn cabaretvoorstelling ‘Drie keer Rayen’, dit najaar bij Noorderwoord op de planken.

De avond zal muzikaal worden ondersteund door het Het Specie Trio (Cris Corstens op sax, Martin van Leusden op drums en Ton van Erp (Cultuurhuis Noord) op contrabas. En natuurlijk zal onze huisdichter Lamyn de avond openen met een voordracht uit eigen werk en de avond eindigen met een tijdens de avond geschreven gedicht.

Heeft u altijd al de muze van een dichter willen zijn? Woont u in Noord, wilt u Noord op haar best ontdekken, óf bent u gewoon op zoek naar een prachtig avondvullend programma? Kom dan zeker langs!