SLAA

SLAA

Liefde en ouderdom, Anna Enquist & Bert Nienhuis

Liefde en ouderdom, Anna Enquist & Bert Nienhuis

2014-05-08 19:30:00

Met optredens van Remco Campert, Mensje van Keulen en K. Schippers

Begin februari trad Anna Enquist aan als de nieuwe stadsdichter van Amsterdam, en volgde daarmee Menno Wigman op. Jaarlijks mag de stadsdichter één avond geheel naar eigen keuze en inzicht invullen. Bij haar aantreden sprak Anna Enquist direct de wens uit een avond te willen organiseren met fotograaf Bert Nienhuis, wiens fotocollectie is ondergebracht bij het Maria Austria Instituut. Tot en met 28 mei 2014 is de tentoonstelling Over ouder worden en liefde met foto’s van Bert Nienhuis van bekende Amsterdammers toen en nu te zien in het Stadsarchief te Amsterdam. Onder de geportetteerden zijn enkele prominente Nederlandse schrijvers en dichters.
Op donderdag 8 mei zullen verschillende van hen, onder wie niemand minder dan Remco Campert, Mensje van Keulen en K. Schippers, op uitnodiging van de stadsdichter en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam voordragen uit eigen werk. De onderwerpen van hun gedichten zullen aansluiten bij het thema van de tentoonstelling: liefde, ouderdom, het verstrijken van de tijd en het vastleggen ervan en over de stad Amsterdam. Bert Nienhuis zal worden geïnterviewd door Anna Enquist, die zelf ook zal voordragen uit eigen werk.
Hierna is er de mogelijkheid tot 21:30 u in de hal van het Stadsarchief de expositie van Bert Nienhuis te bezichtigen en wat te drinken.

De voorstelling vindt plaats in de Filmzaal van het Stadsarchief Amsterdam

Reserveren: klik hier.

anna-enquist