SLAA

SLAA

Ik hou zo van De Gouden Boekjes

Ik hou zo van De Gouden Boekjes

2010-09-08 20:00:00

Met: Toon Tellegen, Joke Linders, Arjan Boeve, Jan Hartholt, Gerda Dendoovenen Jan Jutte
Muziek: Sonja van Hamel en band
Presentatie: Isolde Hallensleben 

i.s.m. Uitgeverij Rubinstein

Het Koekemannetje,Vijf Brandweermannetjes, De Gele Taxi, stuk voor stuk zijn het klassiekers waar vanaf 1953 generaties mee opgegroeid zijn. Bijna alle(kinderboeken)schrijvers en illustratoren van naam en faam hebben een Gouden Boekje op hun naam staan. Dit najaar is het de beurt aan Toon Tellegen een mooi gouden randje aan zijn toch al schitterende oeuvre toe te voegen, en wel in de vorm van drie gouden boekjes, die deze avond in aanwezigheid vanTellegen en de drie illustratoren gepresenteerd en toegelicht zullen worden.

De kers op de taart is natuurlijk de verschijning van het prachtig vormgegeven overzichtswerk Ik hou zo van de Gouden Boekjes van Joke Linders. Zij zal zelf de geschiedenis van de Gouden Boekjes uit de doeken doen en geïnterviewd worden over dit prachtig vormgegeven boek. Muziek,voorlezen, alles wat de Gouden Boekjes tot zo’n leuke reeks maakt komt dezeavond voorbij.

Ten slotte willen we iedereen die komt vragen om zijn eigenfavoriete Gouden Boekje mee te nemen. Wie tijdens deze avond de mooistebelijdenis over dit boekje aflegt maakt kans op een exemplaar van Ik hou zo van… Gouden Boekjes.