SLAA

SLAA

SLAA leest dystopieën: De geheugenpolitie

SLAA leest dystopieën: De geheugenpolitie

wo 15 mei 2024
19:30
Czaar Peterstraat 191

SLAA begint een leesclub! We gaan van start met het lezen van dystopische romans in aanloop naar een programma over de dystopie in literatuur in het najaar. Het boek dat we deze keer lezen is De geheugenpolitie, een roman van Japanse schrijver Yoko Ogawa. Het boek was genomineerd voor de International Booker Prize 2020 en de National Book Award for Translated Literature 2019. De roman werd in vertaald naar het Nederlands door Luk Van Haute en uitgegeven in Nederland door Uitgeverij Cossee.

Op de achterflap van De geheugenpolitie: 

Op een eiland verdwijnt op mysterieuze wijze steeds meer: hoeden, vogels, boeken, rozen… De verdwijningen blijven serieuzere proporties aannemen. Telkens wordt het straatbeeld weer wat leger en vertoont het geheugen van de inwoners grotere gaten. De enkelen die blijven herinneren, vrezen voor hun leven. 

“A haunting, Orwellian novel about the terrors of state surveillance from the acclaimed author of The Housekeeper and the Professor” 

De leesclub vindt plaats op het knusse kantoor van SLAA en wordt geleid door onze eigen bureauredacteur, Nora van Arkel. Samen hebben we het onder andere over jullie lezing van het boek, de implicaties van de specifieke dystopie voor onze wereld, wat er goed en minder goed aan het boek is en of het je aan andere literaire werken doet denken. Lees en praat je mee? 

Locatie: Czaar Peterstraat 191, 1018 PL Amsterdam 

Datum en tijd: woensdag 15 mei, 19:30 uur

Kosten: we vragen een kleine bijdrage van 5 euro om de voorbereiding en wat drankjes en snacks te bekostigen.