SLAA

SLAA

Grunbergs Apocalyps

Grunbergs Apocalyps

1

Met: Arnon Grunberg, Sanny Fortuin, Pim Scholte, Bob de Graaff, Reinder Bruinsma. Muziek: Quartier Mustache.

LET OP: Dit programma is verplaatst naar de Sugar Factory, recht tegenover de Melkweg. De kaartverkoop verloopt nog steeds via de Melkweg. Reeds gekochte kaartjes blijven gewoon geldig. In de Melkweg vindt een programmaonderdeel van de MTV EMA plaats. In verband met de verwachte drukte aldaar raden we u aan uw kaartje voor Apocalyps in de voorverkoop te kopen.

Waarom zouden we iets belangrijks als de apocalyps overlaten aan Maya-adepten, Jehova’s Getuigen, Zevendedagsadventisten, astrologen en doemdenkers in het algemeen wanneer we ook schrijvers als Arnon Grunberg hebben die het einde der tijden als geen ander via het dagelijks leven weet te verbeelden?

De wereld vergaat mensen, en laten we dat vieren met elkaar! 10 november nemen we afscheid van de wereld zoals we die kennen. Maar op wat voor manier? Arnon Grunberg gaat in gesprek met astrologe Sanny Fortuin, psycholoog Pim Scholte, historicus Bob de Graaff en Zevendedagsadventist Reinder Bruinsma. Samen met hen onderzoekt hij waarom de mens al zo lang op zo veel manieren behoefte heeft aan een eindetijdsbesef. Er is apocalyptische muziek van dj-duo Quartier Mustache.

Als luisteraar mag u alvast bedenken wat u het meeste aanspreekt: een komeet, schallende bazuinen, een natuurramp. Bovendien mag u van tevoren uw persoonlijke apocalyps insturen: wanneer verging uw wereld? Beschrijf dit in niet meer dan 200 woorden en stuur het voor 1 november o.v.v. naam, leeftijd en mailadres naar promstage@querido.nl. Grunberg selecteert het winnende verhaal en de winnaar mag het eerste exemplaar van Grunbergs nieuwe verhalenbundel Apocalyps in ontvangst nemen.

Kom, nu het nog kan!

In de kwartaalkrant van de SLAA, gratis aan te vragen via info@slaa.nl, staat een exclusieve voorpublicatie van het verhaal ‘De vertalers’ uit Grunbergs nieuwe bundel.