SLAA

SLAA

De Nacht van Bloem: Literaire Pub Crawl

De Nacht van Bloem: Literaire Pub Crawl

2014-07-04 20:00:00

Het is 4 juli, een zwoele zomeravond. Van over het water klinken de treinen en het getoeter van de stad. Een jonge vrouw, Joyce Bloem, loopt het korte pontje af, de kade op. Haar haren verwilderd, haar blik donker loopt ze de Pontweg af, richting de Buiksloterweg…

In samenwerking met Over het IJ Festival en Boekhandel Over het water organiseert SLAA een literaire pub crawl. Een fietsroute die ons meeneemt langs kroegen, eetcafés en andere bijzondere locaties in Amsterdam-Noord. Thomas Verbogt, Thomas van Aalten, Renée van Marissing en Asis Aynan verkennen ieder een eigen stuk van Noord. Aan de hand daarvan schrijven zij een verhaal over het personage Joyce Bloem, die gelijktijdig met de pub crawlers een reis aflegt van het Buiksloterwegveer naar het Over het IJ-festivalhart op de NDSM-werf. De schrijvers staan op vier locaties langs die route om hun deel van het verhaal te vertellen.

Voor wie liever op zijn plek blijft zitten, worden alle verhalen aan het eind van de avond in één zitting nog eens voorgedragen op het podium in het festivalhart.

Een fiets is voor deelname aan de crawl vereist. Heb je geen fiets? Dan is er bij de fietsverhuur naast het Buiksloterwegveer de mogelijkheid om er een te huren. Of reserveer anders bij een van je vrienden alvast een plekje op de bagagedrager.

Zie ook:
www.overhetij.nl
www.boekhandeloverhetwater.nl

De route:

1. Verzamelplaats; noordzijde Buiksloterwegveer
2. Café Ot en Sien
3. De Soepboer
4. Café De Ceuvel
5. Noorderlicht Café
6. Festivalhart Over het IJ Festival

puwcrawlkaart