SLAA

SLAA

Wordt verplaatst – BOOKSAMPLING: Dean Bowen

In samenwerking met Podium Mozaïek

Wordt verplaatst – BOOKSAMPLING: Dean Bowen

In samenwerking met Podium Mozaïek

Dean Bowen, Romano Haynes, Roelof ten Napel, Max Urai

wo 23 mei 2018
20:00 uur
Podium Mozïek

**Helaas moeten we dit programma wegens omstandigheden verplaatsen naar het najaar. Wij zijn druk op zoek naar een nieuwe passende datum, deze maken we spoedig bekend.**

Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Bij BOOKSAMPLING houden schrijvers, theatermakers en spoken-wordartiesten een Nederlandse literaire klassieker tegen het licht. Ze onderzoeken en becommentariëren deze werken vanuit de tijd en stellen nieuwe vragen. Zijn er antagonisten die verkeerd zijn begrepen? Bijfiguren die een eigen verhaal verdienen? Welke deuren blijven dicht, welke taboes werden niet benoemd? Blijven overbekende verhalen ook in deze tijd overeind?

Door het werk te ontleden worden bij BOOKSAMPLING onbelichte thema’s opnieuw beschenen en wordt benoemd wat eerst verzwegen werd. We nodigen verschillende kunstenaars uit om te onderzoeken hoe we van een klassieker iets van ‘nu’ maken. Dat kan door een kritische beschouwing, een herinterpretatie, het bestuderen van centrale thema’s of door nieuwe verhalen te maken. Het resultaat wordt bewerkt tot een interdisciplinaire voorstelling van 45 minuten. Ga mee op reis door de belangrijkste boeken van onze literatuur, nu eens bekeken vanuit een ander perspectief.

Met op 23 mei als eerste gast: Dean Bowen

Wat gebeurt er wanneer een taal van hier, elders gebezigd wordt? Hoe verandert een buitenstaanders perspectief de mogelijkheden van een taal? In de eerste BOOKSAMPLING onderzoeken we hoe Dubbelspel van Frank Martinus Arion haar echo’s kent in de wereld van vandaag. Hoort dit boek in de canon en wat betekent het Nederlands als het in de monden ligt van zwarte protagonisten? Deze vragen en meer zullen uitgelicht worden, in een gezamenlijke performance langs de perspectieven van jonge makers en denkers die dit oude werk nieuw leven inblazen.

Met op 23 mei Dean Bowen, Radna Fabias (dichter), Romano Haynes (acteur/spoken word), Roelof ten Napel (criticus) en Max Urai (schrijver).