SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt! i.s.m. Read My world

Bijlmer Boekt! i.s.m. Read My world

wo 11 oktober 2017

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, muziek en feest in Amsterdam-Zuidoost. Bij Bijlmer Boekt! wordt gestreefd naar een diverse line-up waarbij verschillende culturen worden verbonden, waarin plaats is voor gevestigd én opkomend talent en waarin de focus ligt op het verhaal in de breedste zin van het woord.

Met: Marly Z, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Graziella Hunsel, Rickey Laurentiis, Chuck Perkins.
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Muziek: Pablo Nahar
Presentatie: Christine Otten

Spoken word artist en zangeres Marly Z mocht tijdens het Black Magic Woman Festival de BMW Fringe-award in ontvangst nemen (een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent). Ze heeft meegedaan aan de DGAI Dutch Gospel Art Institution. Marly Z schrijft gedichten die dicht bij haar hart liggen. Mensen zijn haar grootste inspiratiebron en het leven is haar leraar.

Manoushka Zeegelaar-Breeveld is actrice. Ze was te zien in de voorstelling I’m a Soulman, Woiski Vs. Woiski, We hadden liefde, we hadden wapens en Three Sisters in Concert. Ze speelde in series als Centraal Medisch Centrum, Van God losDokter DeenDe Fractie, Moordvrouw en Verborgen gebreken. Ze speelt dit najaar in de debuutfilm van Thomas Acda Oh Baby en speelde eerder in Wiplala, Mijn Opa de Bankrover en Sonny Boy. 

Rickey Laurentiis (USA) groeide op in New Orleans, Louisiana. Voor Boy with Thorn (2015), zijn eerste roman, ontving hij in 2014 de Cave Canem Poetry Prize, de Levis Reading Prize en hij was genomineerd voor de Kate Tufts Discovery Award in 2017. Zijn werk wordt ondersteund door o.a. de Civitella Ranieri Foundation in Italië, de National Endowment for the Arts en de Poetry Foundation. In 2016 reisde hij naar Palestina, op uitnodiging van het Palestine Festival of Literature. Hij is ‘Inaugural Fellow in Creative Writing 2017-2019’ in het Centre for African American Poetry and Poetics aan de University of Pittsburgh.

Chuck Perkins (USA) is een dichter, activist en spoken word artiest uit New Orleans.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds. Deze editie is in samenwerking met Read My World.