SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt! met o.a. Suzanna Jansen en Steffen Morrison

Bijlmer Boekt! met o.a. Suzanna Jansen en Steffen Morrison

di 13 februari 2018

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, muziek en feest in Amsterdam-Zuidoost. Bij Bijlmer Boekt! wordt gestreefd naar een diverse line-up waarbij verschillende culturen worden verbonden, waarin plaats is voor gevestigd én opkomend talent en waarin de focus ligt op het verhaal in de breedste zin van het woord.

Met Onias Landveld, Suzanna Jansen, Steffen Morrison, Simone Zeefuik en Anuar.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een absolute bestseller. Inmiddels zijn er zestig drukken verschenen en meer dan 300.000 exemplaren van het boek verkocht. Er verschenen vertalingen in Spanje en in Duitsland en het lovend ontvangen theaterspektakel Het pauperparadijs, dat in 2016 in Veenhuizen in première ging, heeft meer dan 90.000 bezoekers getrokken. In oktober 2017 verscheen haar nieuwe boek Ondanks de zwaartekracht, waaraan ze vijf jaar werkte.

Simone Zeefuik is schrijver en conceptueel denker. Ze houdt zich voornamelijk bezig met beeldspraak, anti-Black racism en (digitale) archivering. In oktober 2016 lanceerde ze de #RewriteTheInstitute, een krachtig as-we-grow-archief dat kritisch kijkt naar de taal die Nederlandse instituten gebruiken om zwarte mensen en hun geschiedenis, tradities, hedendaagse realiteit en toekomstperspectief te beschrijven. Simone Zeefuik is de initiatiefnemer van hashtags als #BlackNL, #DecolonizeTheMuseum en #UndocumentedNL. Vóór er überhaupt hashtags waren, richtte ze het literaire platform RE: Definition (2008-2013) op.

Onias Landveld is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Hij is de stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 2015 mocht hij de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen.