SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Maxime Garcia Diaz

Daan Doesborgh, Maxime Garcia Diaz

De Poëziepodcast: Maxime Garcia Diaz

Daan Doesborgh, Maxime Garcia Diaz

In De Poëziepodcast bespreekt Daan Doesborgh samen met een dichter twee gedichten: één van die dichter zelf en één van iemand anders. In de 61e aflevering van De Poëziepodcast gaat Daan in gesprek met Maxime Garcia Diaz over Andrea Gibson, wanneer iets een goed gedicht is en dat een verwijzing ook een uitnodiging kan zijn.

Een kleine correctie: de zinsnede die Menno Wigman van Allen Ginsberg leende, ‘I saw the best minds of my generation’, heeft hij keurig vertaald als ‘Ik zag de grootste geesten van mijn generatie’. Het gedicht, dat overigens prachtig is, heet ‘Jeunesse Dorée’ en staat in ’s Zomers stinken alle steden.

Het Youtubekanaal waarop Maxime zoveel Amerikaanse slammers leerde kennen vind je hier: www.youtube.com/user/ButtonPoetry

Foto: Mateo Vega

Maxime Garcia Diaz (1993) studeerde Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2019 won ze het NK Poetry Slam. Haar werk is eerder gepubliceerd door De Internet Gids, Samplekanon, Yes The Void, Deus Ex Machina en De Optimist. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie en werkte ze met andere jonge schrijvers aan de voorstelling Poetic Resistance. Haar bundel Het is warm in de hivemind kwam in juli 2021 uit bij De Bezige Bij. Garcia Diaz is Nederlands en Uruguayaans en woont in Amsterdam.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.