SLAA

SLAA

Avond van de Polemiek

Avond van de Polemiek

2012-11-02 20:30:00

​De eerste Avond van de Polemiek werd in 2010 georganiseerd ter gelegenheid van de verschijning van Het scherp van de snede. De Nederlandse literatuur in 100 en enige polemieken, samengesteld door Pierre Vinken en Hans van den Bergh. Door het succes van de avond en om het belang van de polemiek te benadrukken, wordt voortaan jaarlijks een Avond van de Polemiek georganiseerd op de sterfdag van Theo van Gogh.

Tien polemisten dragen een speciaal voor deze avond geschreven schotschrift voor.
Theodor Holman geeft op elke tekst polemisch commentaar. Tevens wordt aan het eind van deze avond voor de derde maal de Polemiek Prijs uitgereikt, in de vorm van het Scalpel (ontwerp: Yvonne Piller). De winnaar wordt gekozen uit de deelnemers aan deze avond. In de jury zitten: Jaffe Vink (winnaar 2010), Barbara van Beukering (het Parool), Yoeri Albrecht (De Balie), Daphne de Heer (SLAA) en Theodor Holman.

Alle polemisten zijn inmiddels bekend: Bas Paternotte, Henk Steenhuis, Anton Dautzenberg, Marcel van Roosmalen, Linda Duits, Mariska Orbán de Haas, Ewald Engelen, Joris van Casteren, Marian Donner en Hans Jansen. Zie voor bio’s van de polemisten www.avondvandepolemiek.nl.

De Avond van de Polemiek wordt georganiseerd door het Parool, De Balie en de SLAA. Alle voorgedragen polemieken worden daags na de Avond in het Parool gepubliceerd.

Bekijk op www.debalie.nl de Avond 2011 terug en bestel tevens aldaar tijdig kaartjes voor de editie van 2012.