SLAA

SLAA

Anna Enquist en het Dudok Kwartet

Anna Enquist en het Dudok Kwartet

wo 28 oktober 2015

Een zinderende muziekavond met stadsdichter Anna Enquist en het Dudok Kwartet

Op woensdag 28 oktober 2015 zal vanaf 20:15 uur Anna Enquist samen met het vermaarde Dudok Kwartet een uniek optreden in de Amstelkerk te Amsterdam verzorgen.

Anna Enquist, dichter, schrijver, psychoanalytica en klassiek geschoold pianiste, leest voor uit haar meest recente roman Kwartet. Alle vier de leden van dit kwartet zijn op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, en soms zelfs verheffing. Daaraan lijkt een abrupt einde te komen wanneer een repetitie met grof geweld wordt verstoord door een levensgevaarlijke indringer.

Het Dudok Kwartet, bestaande uit Judith van Driel, David Faber, Lotte de Vries en Marleen Wester, studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. Voor deze avond zal het kwartet o.a. het Dissonantenkwartet van W.A. Mozart ten gehore brengen, stukken van de Hongaars-Oostenrijkse componist György Ligeti en van J.S. Bach.