SLAA

SLAA

Op deze feestelijke avond wordt de shortlist van de Europese Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt. De kanshebbers worden geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan. Lezers, schrijvers, critici en vertalers spreken een lofrede uit voor de vijf genomineerden.

De Europese Literatuurprijs

De Europese Literatuurprijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum SPUI25, het Nederlands Letterenfonds, weekblad De Groene Amsterdammer en Athenaeum Boekhandel en wordt mede mogelijk gemaakt door het Lirafonds en de volgende onafhankelijke boekhandels:

De Europese Literatuurprijs wordt in 2014 voor de vierde keer uitgereikt en bekroont de beste Europese roman die in 2013 in Nederlandse vertaling is verschenen. Eerder ging de prijs naar Marie NDiaye’s roman Drie sterke vrouwen, vertaald door Jeanne Holierhoek, Alsof het voorbij is van Julian Barnes, vertaald door Ronald Vlek en Limonov van Emmanuel Carrère, vertaald door Katrien Vandenberghe en Katelijne de Vuyst. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 voor de schrijver van het bekroonde boek. Bijzonder is dat ook de vertaler wordt bekroond: hij of zij ontvangt een bedrag van €5.000.