SLAA

SLAA

5Kwarts: Typhoon

5Kwarts: Typhoon

wo 8 mei 2013

Met: Roos Rebergen, Stijn van der Loo, Pete Philly, Rodaan al Galidi en uiteraard Typhoon
I.s.m. Melkweg Theater

Op woensdag 8 mei slaan SLAA en het Melkweg Theater wederom een 5kwartsmaat. Een ongebruikelijke maatsoort, die leidt tot ongebruikelijke programma’s, waarin telkens een artiest de hoofdrol speelt in zijn eigen compositie van tekst, beeld en geluid. Gedurende vijf kwartier wordt de lezer/toeschouwer meegenomen in het (artistieke) leven van de auteur.

In het eerste seizoen waren Ivo Victoria en Rob Waumans te gast, evenals Asis Aynan, Maartje Wortel, Marjolijn van Heemstra en Alfred Schaffer. Het tweede seizoen werd ingeluid door prozapoëet Nyk de Vries; nu is de beurt aan Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon, om een avond samen te stellen rondom zijn inspiratiebronnen. Typhoon komt uit een gezin waarin verhalen, taal en muziek een grote rol spelen: zijn beide broers zijn eveneens rapper en zijn zus is zangeres. Zelf brak hij al op jonge leeftijd door met het winnen van de Grote Prijs in 2004.

“Met zijn experimentele houding en inventieve stijl heeft hij de grenzen van de Nederlandse hiphop opgerekt” (juryrapport Zilveren Harp, 2009).

Onder de titel Schone sokken zoekt Typhoon op 8 mei in de Melkweg samen met zangeres Roos Rebergen (Roosbeef), schrijver, componist en theatermaker Stein van der Loo, schrijver Rodaan al Galidi en muzikant/stand-upcomedian Pete Philly de grenzen van zijn kunstenaarschap op.