SLAA

SLAA

5kwarts: Marjolijn van Heemstra

5kwarts: Marjolijn van Heemstra

2012-10-17 20:30:00

I.s.m. Melkweg Theater
Met: Job Cohen, Jet van Helbergen, Désanne van Brederode, Esther Gerritsen en Sadettin Kirmiziyüz.

De SLAA en het Melkweg Theater slaan een 5kwartsmaat. Een ongebruikelijke maatsoort, die leidt tot ongebruikelijke programma’s waarin telkens een schrijver de hoofdrol speelt in zijn eigen compositie van tekst, beeld en geluid. Gedurende vijf kwartier wordt de lezer/toeschouwer meegenomen in het (artistieke) leven van de auteur. De schrijver ontvangt telkens mede-artiesten, schrijvers, denkers en theatermakers als zijn gast.

Veel jonge schrijvers zoeken naar nieuwe vormen om hun performance en denkbeelden beter uit te laten komen. Hoe mooi voorlezen ook kan zijn, er valt tegenwoordig dankzij alle media en de hechte onderlinge, genre-overschrijdende artistieke verwantschappen tussen schrijvers en andere artiesten veel meer te laten zien op een podium.

In deze eerste editie van het nieuwe seizoen is schrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra (1981) te gast. Haar eerste dichtbundel, Als Mozes had doorgevraagd, werd genomineerd voor de C. Buddingh’ Prijs en ontving de Jo Peters Poëzieprijs. Haar theatervoorstelling Family ’81 is genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Haar debuutroman De laatste Aedema is net verschenen bij De Bezige Bij.

In Marjolijns 5kwarts is de rode draad ‘de kleine goedheid’, geïnspireerd op de roman Leven en lot van Vasili Grossman. Over dit onderwerp komen praten, zingen en voorlezen: Job Cohen, Désanne van Brederode, Esther Gerritsen, Jet van Helbergen en Sadettin Kirmiziyüz. Ook wordt er kunst vertoond van Bojan Bajic.