SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Ronelda S. Kamfer

Daan Doesborgh, Ronelda S. Kamfer

De Poëziepodcast: Ronelda S. Kamfer

Daan Doesborgh, Ronelda S. Kamfer

In de 58e aflevering van de Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh via een straalverbinding in gesprek met Ronelda S. Kamfer over Alfred Schaffer, poëzie vol verwijzingen en het terugpakken van een taal die als wapen tegen je is gebruikt. Nu met gratis voorbijrijdend Zuid-Afrikaans wegverkeer! Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Ronelda Sonnet Kamfer (Kaapstad, 1981) wordt gezien als een van de belangrijke Zuid-Afrikaanse dichters van haar generatie. Ze begon al jong met schrijven, daartoe onder anderen gestimuleerd door Antjie Krog, van wie ze les kreeg. In 2008 verscheen haar debuut Noudat slapende honde, waarvoor ze de Eugène Marais-prijs ontving. De bundel verscheen in 2010 in het Nederlands, in vertaling van dichter Alfred Schaffer, die ook Santenkraam (2012) en Mammie (2017) vertaalde. Ze woont in Grahamstown met haar man, schrijver Nathan Trantraal, en hun dochter. Chinatown is Kamfers vierde dichtbundel.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.