SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Marjolijn van Heemstra, nieuwe Stadsdichter van Amsterdam

Marjolijn van Heemstra

De Poëziepodcast: Marjolijn van Heemstra, nieuwe Stadsdichter van Amsterdam

Marjolijn van Heemstra

 

Daan Doesborgh gaat nog een keer in gesprek met Marjolijn van Heemstra, sinds deze week de nieuwe stadsdichter van Amsterdam, over Rebecca Elson, poëtische kennis over de ruimte en haar zoektocht naar 200 elektriciens. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Foto: Bianca Sistermans

Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker, schrijver en dichter. In 2010 debuteerde ze met de dichtbundel Als Mozes had doorgevraagd, die werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs en bekroond met de Jo Peters Poëzieprijs. In 2012 volgde haar debuutroman De laatste Aedema. In 2014 zag haar tweede dichtbundel Meer hoef dan voet het licht. Haar veelgeprezen roman En we noemen hem werd bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs en in acht landen vertaald. Haar meest recente dichtbundel is Reistijd, bedtijd, ijstijd. Sinds 2019 is Van Heemstra correspondent Ruimtevaart voor De Correspondent. Voor In lichtjaren heeft niemand haast (2021) boog ze zich over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen om anders naar de aarde te kijken. Het boek werd uitgeroepen tot non-fictie boek van het jaar. Sinds januari 2022 is ze Stadsdichter van Amsterdam.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.