SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Jens Meijen

Daan Doesborgh, Jens Meijen

De Poëziepodcast: Jens Meijen

Daan Doesborgh, Jens Meijen

 

In de 64e aflevering van De Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in gesprek met Jens Meijen over Peter Verhelst, klimaatpoëzie, liberalisme en de cowboyhoed van Jeff Bezos. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Jens Meijen (1996) is schrijver, letterkundige, en politicoloog. Hij doet onderzoek naar nationalisme en populisme aan de KU Leuven. Daarnaast is hij journalist en recensent bij Humo en kernredacteur van literair tijdschrift DW B. Hij publiceerde eerder in Revisor#ViralendeFusieHard//hoofdDeus Ex Machina en Het Liegend Konijn. Hij was de eerste Jonge Dichter des Vaderlands van België. Met zijn debuutbundel Xenomorf (2019) won hij de C. Buddingh’-prijs en werd hij genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Zijn debuutroman De lichtjaren verscheen in de zomer van 2021.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.