SLAA

SLAA

Schrijf me! S3.1 Lisa Weeda

Lisa Weeda

Schrijf me! S3.1 Lisa Weeda

Lisa Weeda

 

In Schrijf me! leer je schrijvers en hun debuut kennen. In seizoen drie lezen Hanna Bervoets en Lisa Weeda een brief voor aan een personage uit hun debuutroman. Daarna gaan ze met Miriam van Ommeren in gesprek over hun boek – en hun toekomstplannen. Seizoen drie is live opgenomen op Lowlands 2022!

Tijdens deze audioserie draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar aan een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijver écht vindt van de mensen die hun pagina’s bewandelen. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Hoe verandert de relatie tussen schrijver en personage na het afleveren van dat eerste boek?

In aflevering 1 leest Lisa Weeda een brief voor aan Aleksandra, haar oma. Lisa’s debuutroman Aleksandra kwam in 2021 uit bij De Bezige Bij. In eerdere seizoenen van Schrijf me! hoorde je brieven van Sholeh Rezazadeh, Joost Oomen, Valentijn Hoogenkamp, Tatjana Almuli, Marion Bruinenberg, Sarah Neutkens en Shula Tas.

Lisa Weeda (1989) schrijft, maakte jarenlang literair programma Mooie Woorden in Utrecht, is co-host bij de literaire podcast Ondercast, modereert, interviewt en geeft les op ArtEZ en de Rockacademie Tilburg. Ze schreef chapbook ‘De benen van Petrovski’ en maakte een non-fictie VR-installatie over een vrouw in het dorp Rozsypne, de plek waar een deel van de MH17 neerstortte. Haar veelgeprezen debuutroman Aleksandra verscheen in 2021 bij Uitgeverij De Bezige Bij.

Miriam van Ommeren is directeur van SLAA. Ze is oprichter van literair platform De Optimist, nam het initiatief voor podcastserie Het essay en was lange tijd redacteur van Tubelight Magazine.

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Nora van Arkel

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).