SLAA

SLAA

SLAA in het najaar

SLAA in het najaar

In juli en augustus is het tijd om in de zon boeken te lezen, dus dan doen we het even rustig aan, maar rond de Uitmarkt gaan we er meteen weer vrolijk en voortvarend in.
Eind augustus verschijnt de nieuwe krant, waarin alle programmainformatie van het najaar staat, wil je die (gratis) ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@slaa.nl

Wat tipjes van de sluier dan maar?
Tijdens de Uitmarkt een heel speciale aflevering van CoxTales, hou de site in de gaten hoe en wanneer!
30 augustus bieden we het podium aan een literaire held: Irvine Welsh, zijn nieuwste boek gaat over de wereld van kindermisbruik en hij komt in standplaats De Balie een scherp betoog houden over dit onderwerp én vertelt over zijn nieuwste project: de prequel van Trainspotting.

Voor de klassieke literatuurliefhebbers hebben we 26 september een mooi programma over de poëzie van Borges die op dat moment warm van de pers komt rollen in een vertaling van Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer. Zij vertellen alles over het proces van vertalen. Bewonderaars als Tjitske Jansen, Pieter Boskma en Toon Tellegen (o.v.) lezen voor uit Borges en gaan ede poëtische dialoog met zijn poëzie aan.

Dan een tweeluik: Schuinkijken, waarvoor Bianca Stigter en Peter Delpeut als curators zijn aangesteld. Van beiden verscheen onlangs een boek dat de manier waarop je naar dingen kijkt volledig verandert: Per ongeluk expres heet dat van Stigter, over de onvermoede manifestaties van kunst en Een pleidooi voor het treuzelen heet dat van Delpeut waarin hij kunst, reizen, fotografie in een heel eigen licht zet. ‘Niks is wat het lijkt’ wordt Delpeuts uitgangspunt. Stigter neemt ons mee op De per ongeluk expres.
Beide programma’s vinden in oktober plaats.

Met de Melkweg gaan we een 5kwartsmaat slaan. Een ongebruikelijke maatsoort, en samen gaan we dan ook vier ongebruikelijke programma’s maken waarin een schrijver de hoofdrol speelt in zijn eigen compositie in tekst, beeld, geluid. Wat is zijn of haar artistieke context? Wie zijn podiumgenoten, ongeacht hun discipline?
5Kwart: op 5 oktober, 24 november, 8 december en 12 januari, in het theater van De Melkweg.

Op 30 november wordt De Balie omgebouwd tot Café Berlin, en in december duiken we de elektronische poëzie in.

CoxTales gaat ook door: elke eerste maandag van de maand, like us on Facebook of volg de website voor alle actuele informatie.

Wie is er bang voor literatuur? gaat in het najaar o.l.v. Isolde en Jeroen de wereld van de memoirs en de toekomst van de literaire tijdschriften onderzoeken.

Dit is maar een kleine greep uit het grote aanbod aan afwisselende diverse en interdisciplinaire programma’s die de SLAA dit najaar op de planken brengt. Literatuur staat nooit op zich, maar wordt soms wel eens als eilandje gezien en dat is zonde.
Dit najaar gaan we de hort op met onze schone letteren en laten zien dat literatuur méér dan een paar woorden een manier van kijken, luisteren, denken en horen is.

Hopelijk tot na de zomer!

Daphne de Heer