SLAA

SLAA

De bezoeker

De bezoeker

bezoekstervandeweek1zww

Wie? Coby Arnoldus (‘leeftijden zijn onbelangrijk’), bureaumanager van de master Redacteur/Editor aan de UvA
Waar? Alles welbeschouwd: een avond over Simone de Beauvoir, 25 november, Tolhuistuin

Ha, een bekend gezicht. Jij komt vaker naar SLAA-programma’s.
Jazeker, ik kom al jaren naar jullie programma’s. Toen jullie nog in De Balie zaten kwam ik elke maand wel een keer, nu iets minder, hoewel dat ook door werkdrukte komt. Maar ik blijf een trouwe bezoeker hoor.

Heb je, als trouwe bezoeker, ook favoriete programma’s?
Ja, eigenlijk alles met boeken of literatuur.

Dat is goed om te horen, want veel anders maken we niet. Heb je binnen die afbakening ook warme herinneringen aan een specifiek SLAA-programma?
Jaren geleden hadden jullie een heel mooi programma in De Balie met Charlotte Mutsaers en Kees ’t Hart. Dat was fantastisch. Heel grappig ook.

Lees je hen ook graag? Kan je een paar van je favoriete schrijvers noemen?
Ja, ik lees erg graag werk van Charlotte Mutsaers en Kees ’t Hart. Ik hou ook erg van Peter Verhelst, Christa Wolf – Simone de Beauvoir natuurlijk. Ik lees eigenlijk vrij breed. Ik lees bijvoorbeeld ook Ian McEwan.

Welke genres of schrijvers lees je absoluut niet?
Ik lees absoluut geen chicklit. Verder lees ik wel vaak dingen die ik niet per se wil lezen, maar waarvan ik vind dat ik ze moet lezen, om bij te blijven voor mijn werk. Maar er zijn wel grenzen: Kluun weiger ik te lezen. Ook die ene schrijfster, met het donkere haar. Met een huis in Portugal. Kom, hoe heet ze ook alweer?

Eh… Heleen van Royen?
Ja! Vreselijk. Dat heeft niks met literatuur te maken.

Helder. Wil je nog aan iemand de groeten doen?
Aan alle studenten van de master Redacteur/Editor. Ik ga ze morgenochtend gelijk een strenge mail sturen met de vraag waarom zo weinig van hen er waren vanavond.