SLAA

SLAA

Bezoeker: Marko van der Wal

Bezoeker: Marko van der Wal

Die schrijvers kennen we nou wel. Wie komen er eigenlijk naar ze kijken op een SLAA-avond? 

Wie?
Marko van der Wal (23), werkzaam bij Uitgeverij van Oorschot
Waar? CoxTales i.s.m. Cox. Met: Rob van Essen, Hanneke Hendrix, P.F. Thomése, Jeroen De Man en awkward i. Presentatie: Isolde Hallensleben en Arjen Lubach.

Hallo Marko! Kom je hier vaker?
Ja, ik ben een vaste klant. Ik was al lang niet meer bij CoxTales geweest en wilde weer eens even een kijkje nemen. Ik had eerder een passe-partout van de SLAA, dus ik kom wel vaker bij jullie avonden. Zo was ik onlangs bijvoorbeeld bij De lange avond van het korte verhaal.

Je werkt dus bij een uitgeverij, lees je dan ook veel of is dat een misvatting?
Ik lees eclectisch.

Aha…
Ja, dan weer eens Turken, Russen maar ook Nederlanders. Zo heb ik onlangs Aantekeningen van een jonge arts van Boelgakov uitgelezen. Nu ben ik een beetje zijn werk aan het doorbladeren. Ook ben ik fan van Moby Dick. Dat is zo een fantastisch groot ding in mijn boekenkast dat ik het blijf herlezen.

Maar wij vragen ons dan af: zijn er ook boeken die je niet leest?
Nee. Natuurlijk zijn er altijd schrijvers die je niet wilt lezen, maar ik ben van mening dat je alles moet lezen. Dan kan je pas echt zeggen dat je een boek slecht vindt. Neem bijvoorbeeld Vuijsje. Die heb ik toch gelezen en ik vond het uiteindelijk best een goed verhaal, maar ja, niet heel sterk geschreven.

Wat vond je, als echte boekenvakker, van deze CoxTales?
Ik heb weer heel erg gelachen. Het presentatieduo Arjen en Isolde werkt gewoon op de lachspieren, zet daar P.F. Thomése naast en je hebt een topavond! Het stuk dat acteur Jeroen De Man voorlas vond ik heel goed. Ook al kende ik de schrijfster helemaal niet.

Dat was Claire Castillon en de stukken kwamen uit haar bundel Luchtbellen.
Heb je het thema van de avond, Altijd Regen, nog een beetje meegekregen?
Het thema heeft zeer goed uitgepakt. Het is de hele avond droog gebleven. Maar zonder dollen, de avond had beter Altijd Seks kunnen heten. Bijna alle stukken gingen in enige mate over de daad.

Ja dat zijn we wel met je eens. Er werden zelfs condooms uitgedeeld. Wat is eigenlijk jouw favoriete literaire seksscène?
Poe, nou, dan zou ik toch voor de seksscènes in de boeken van A.F.Th. van der Heijden kiezen. Hij maakt altijd een mix waarin subtiele beschrijvingen waar wat te gissen in blijft ineens worden opengebroken door grove en platte wendingen.

Oké, wil je nog aan iemand de groeten doen?
Ja, aan mijn zusje.

Dankjewel Marko voor je openhartige antwoorden! Tot een volgende keer!

bezoeker-marco.jpg