SLAA

SLAA

Reflecting Cities #3

Reflecting Cities #3

2017-08-09 21:00:00

Reflecting Cities #3: Hiphop, futurisme & de stad 

In aanloop naar het Read My World Black USA-festival in oktober, cureert ‘Reflecting Cities’ deze zomer een serie films die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden toont.

Noem het visual storytelling of gewoon videoclips. Sinds de verhalende clip Thriller van Michael Jackson in 1983, zijn er video’s geweest die verdacht veel op films leken. Op woensdag 9 augustus kijken we naar speciaal geselecteerde videoclips die de stad en/of artiesten op een futuristische manier verbeelden.

Hiphop, futurisme & de stad is geïnspireerd op de futuristische visioenen van de Amerikaanse filmmaker en videokoning Hype William. In de dystopische videoclips die hij maakte voor artiesten zoals Missy Elliot, Busta Rhymes, Jay-Z, Mary J Blige en Tupac toont Williams hoe hiphop de toekomst vormgaf en een nieuwe generatie artiesten en kunstenaars heeft beïnvloed.

Verwacht oude en meer recente muziekvideo’s die als uitingen van de toekomst inhoudelijk met elkaar verbonden zijn.

Dit programma is ontwikkeld door filmmaker Bibi Fadlalla, Metro54 en Full Color Entertainment en georganiseerd i.s.m. Read My World, Stichting Tolhuistuin en SLAA.

Deuren open: 21.00 uur
Aanvang voorprogramma: 21.30 uur
Aanvang film: 22.00 uur