SLAA

SLAA

Noorderwoord

Noorderwoord

1394746200

Met: Frits Lambrechts, Hanna Bervoets, Marije Uijtdehaage, Kirsten van Teijn, Lamyn Belgaroui e.a. Presentatie: Christine Otten. Muziek: Het Specie Trio.

Na de successen van Bijlmer Boekt! in Zuidoost en West Words in, jawel, Amsterdam West, staat de SLAA te popelen om een nieuw stadsdeel te verkennen. In het kader van onze nieuwe reeks Noorderwoord begeven we ons sinds kort met regelmaat aan de ‘andere kant’ van het IJ. Tot voor kort ontbrak een structureel aanbod van literaire programma’s in stadsdeel Noord. Op initiatief van schrijfster en buurtbewoonster Christine Otten willen wij hier samen met de Theaterstraat verandering in brengen. De eerste editie op 14 november 2013 was een groot succes.

De Amsterdamse acteur Frits Lambrechts kennen we van de vele filmrollen die hij vertolkte. Zo speelde hij in films als De laatste reis van meneer Van Leeuwen en De sloophamer, die beide Alzheimer als belangrijk thema hebben. Recent speelde Lambrechts ook in de boekverfilming van Sonny Boy (2011) en tv-series als Baantjer. Naast zijn filmcarrière was hij jarenlang Hoofdpiet. Bij Noorderwoord speelt Lambrechts de theatermonoloog die voor deze gelegenheid wordt geschreven.

Hanna Bervoets publiceert wekelijks columns in Volkskrant Magazine en de Viva. In 2011 schreef ze het boek Lieve Céline, dat afgelopen jaar succesvol verfilmd werd. Twee andere romans van haar hand zijn haar debuut Of hoe waarom (2012) en Alles wat er was (2012). Bovendien is ze een enthousiaste bewoner van Noord, een onderwerp dat vaak terug komt in haar columns.

Cabaretière Kirsten van Teijn is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze is opgegroeid tussen de koeien en schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Ze is een echte Heiloose, géén Heilloze…of? Ze speelt Heilloos, een muzikale cabaretvoorstelling over waar je vandaan komt en waar je je heil vindt.

Theatermaakster Marije Uijtdehaage zal speciaal voor Noorderwoord een monoloog schrijven die wordt voorgedragen door Frits Lambrechts. Huisdichter Lamyn Belgaroui zal aan het eind poëtisch terugblikken op de avond. Het Specie Trio zorgt voor muziek tijdens en na het programma.