SLAA

SLAA

Kampvuur // Zwerfklank

Kampvuur // Zwerfklank

za 29 augustus 2015

Vuur in het bos. Gevaarlijk? Een beetje, en ook reuzespannend.

Tijdens dit Kampvuur (een samenwerking tussen SLAA, Stichting Tolhuistuin, Excelsior Recordings, Uitgeverij Atlas Contact en Into The Great Wide Open) worden drie schrijvers aan drie muzikanten gekoppeld. Hoe inspireren en beïnvloeden zij elkaar? Eerst maken ze al corresponderend kennis met elkaar en elkaars werk en als ze dat al kennen gaan ze direct naar de volgende stap: waar voelen ze verwantschap, waar vinden ze dat terug in elkaars werk?

Dit jaar met de volgende duo’s:

Lieke Marsman & Melle de Boer
Jaap Robben & Janne Schra
Ingmar Heytze & Erik Jan Harmens

Reyer Zwart geeft de artiesten muzikale ondersteuning. Gérard van Kalmthout regisseert.

Lieke Marsman (1990) is een Nederlandse dichter, woonachtig te Amsterdam. Op de site tirade.nu becommentarieerde en vertaalde ze middels een blog het werk van generatiegenoten. In 2010 verscheen haar debuut Wat ik mezelf graag voorhoud dat een jaar later onder meer de C. Buddingh’-prijs won. Van het boek werden meer dan 3.000 exemplaren verkocht. Vanaf januari 2013 maakt Marsman deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Tirade. Haar tweede bundel De eerste letter verscheen in januari 2014.

Melle de Boer (1972) is een Nederlandse beeldend kunstenaar en singer-songwriter. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar vormde hij in de nazomer van 2002 de band Smutfish. Het debuutalbum Lawnmower Mind wordt gezien als grondlegger van de Nederlandse Country Noir. Vanaf 2007 toerde Melle met Smutfish, en later onder de naam John Dear Mowing Club, onder andere als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa.

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut Birk ongeveer alle prijzen en ook de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken De Zuurtjes, Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil) en Als iemand ooit mijn botjes vindt. Robbens werk is vertaald in het Duits, Engels, Zuid-Afrikaans, Chinees en Koreaans.

Janne Schra (1981) is een Nederlandse zangeres.  Ze was van 2001 tot 2010 zangeres bij de band Room Eleven. Na het uiteenvallen daarvan ging ze verder met een nieuwe band, Schradinova, die in oktober 2010 debuteerde. In januari 2013 kwam haar debuutalbum Janne Schra uit. In februari 2015 kwam haar tweede album Ponzo uit.

Ingmar Heytze (1970) is dichter, schrijver, columnist, performer en presentator. Hij publiceerde tien dichtbundels. De meest recente, Ademhalen onder de maan, verscheen in 2012. Als columnist werkte hij onder meer voor Onze Taal, Kijk, de Volkskrant en AD Utrechts Nieuwsblad. Hij trad op tijdens festivals als Crossing Border, Lowlands, Dichter aan Huis, het Tuinfeest, Poëzie in Carré 2006 en de Nacht van de Poëzie, waarvoor hij in 2010 en 2011 de programmering en co-presentatie verzorgde. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs. In 2000 was hij huisfilosoof van het Centraal Museum en van 2009 tot 2011 Stadsdichter van Utrecht.

Erik Jan Harmens (1970) was in 2002 de allereerste Poetry Slam Kampioen van Nederlands. Sinds die tijd publiceerde hij verschillende bekroonde dichtbundels en romans, werkte hij voor de radio en had hij een vaste column in de Volkskrant. Dit jaar verscheen zijn bejubelde roman Hallo muur, een sterk autobiografisch werk over burn-out, echtscheiding en alcoholisme.