SLAA

SLAA

Exclusief: Jenny Offill

Exclusief: Jenny Offill

vr 27 maart 2015

Op vrijdag 27 maart is de Amerikaanse schrijver Jenny Offill te gast in de Tolhuistuin. Wees er snel bij: dit zal haar enige optreden in Nederland zijn.

Schrijver, journalist en presentator Sarah Meuleman gaat met Jenny Offill in gesprek over de thema’s die in Offills laatste boek worden aangekaart en diens schrijverschap. Verwacht een interessant gesprek tussen gelijkgestemden over kunstmonsters, ontheemding, ontevredenheid en het ondraaglijke gevoel van onrust dat schijnbaar alles hebben met zich meebrengt.

Jenny Offill debuteerde in 1999 met de roman Last Things, finalist bij de LA Times First Book Award. Haar tweede roman, Dept. of Speculation is door The New York Times uitgeroepen tot een van de tien beste boeken uit 2014. Deze maand kwam de Nederlandse vertaling, Verbroken beloftes, uit bij Uitgeverij De Geus.

Hoewel Offill in Nederland nog relatief onbekend is, blijkt Verbroken beloftes ook in Nederland grote weerklank te vinden. Van Youp van ’t Hek en De Correspondent tot Niña Weijers en Wim Brands: iedereen heeft uitgesproken fan te zijn van Offill.

Verbroken beloftes gaat over een jonge vrouw, een tikkeltje cynisch, maar dapper, die trouwt, een kind krijgt en eigenlijk best gelukkig is. Hoe verder de roman zich ontvouwt, des te meer de hoofdpersoon echter afbrokkelt. Hoewel ze haar best doet, raakt ze steeds verder vervreemd van haar man, kind, omgeving, vriendenkring tot de onthechting bijna compleet is. In minder dan 186 pagina’s schetst Offill op fragmentarische wijze het op momenten bijna ondraaglijke verhaal van wat het betekent een nieuw mens op de wereld te zetten.

Sarah Meuleman is journalist en schrijver. Afgelopen maand verscheen haar debuutroman De zes levens van Sophie bij Uitgeverij Lebowski.

Tickets via hier.