SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

2013-10-15 20:00:00

Met: Sabrina Starke, David Van Reybrouck, Bart Van Loo, Alphonse Muambi, e.a. Presentatie: Christine Otten.

Bijlmer Boekt! is variété in de letterlijke zin van het woord: een gevarieerde avond met schrijvers, dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs, zangers, rappers en muzikanten (m/v) in een avondvullend revue-achtig programma. Het veelzijdige Amsterdam Zuidoost is een broedplaats van (bekend en onbekend) talent op allerlei gebieden. Tijdens Bijlmer Boekt! worden werelden bij elkaar gebracht en brengen de artiesten literatuur op de planken, in de breedste en spannendste zin van het woord.

De eerste Bijlmer Boekt! van het nieuwe seizoen belooft zoals altijd een veelzijdige avond te worden, met een grote diversiteit aan artiesten. Cultuurhistoricus, schrijver en archeoloog David Van Reybrouck komt vertellen over Congo en België. Van Reybrouck is vooral bekend van zijn non-fictiebestseller Congo, maar schrijft ook theaterteksten, poëzie en essays. Van Reybrouck bekijkt de wereld zodoende vanuit vele perspectieven, wat een interessante bijdrage aan Bijlmer Boekt! belooft. Schrijver Bart Van Loo komt zijn kennis en kunde over Frankrijk en in het bijzonder het Franse chanson delen. Van Loo kennen we onder meer van De Wereld Draait Door, waar hij eerder dit jaar met een levende jukebox de blijvende schoonheid van het chanson demonstreerde.

Ons nieuwe talent van deze editie is Carla Kayiba, onderzoekster aan de VU op de gebieden politieke sociologie, ras en ethniciteit. Zij zal voordragen uit eigen dichtwerk. Alphonse Muambi, auteur, opiniemaker en lobbyist, is afkomstig uit Congo en tegenwoordig woonachtig in Nederland. In 2006 was hij verkiezingswaarnemer in Congo, wat resulteerde in het meeslepende reisverslag Democratie kun je niet eten. Speciaal voor Bijlmer Boekt! schrijft hij een verhaal.

Niemand minder dan Sabrina Starke zal met haar muzikale mix van hiphop, soul, jazz, pop en reggae de avond verbinden. Zoals altijd is de presentatie in handen van de lieftallige Christine Otten en wordt de muzikale ondersteuning verzorgd door de minstens zo lieftallige Pablo Nahar. Tot 15 oktober in het Bijlmer Parktheater!