SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Antoine de Kom

Antoine de Kom, Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: Antoine de Kom

Antoine de Kom, Daan Doesborgh

 

In de 57e aflevering van de Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in gesprek met Antoine de Kom over Cesar Vallejo, gecentreerde gedichten en wat een dichter wel kan, maar een algoritme niet. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Antoine de Kom (1956) is psychiater, schrijver en dichter. Hij is een kleinzoon van de Surinaamse antikolonialist, nationalist en verzetsstrijder Anton de Kom. Hij debuteerde met de dichtbundel Tropen. Daarna volgden nog vier dichtbundels. In 2012 publiceerde hij Het misdadige brein. Over het kwaad in onszelf. Zijn Ritmisch zonder string werd bekroond met de VSB Poëzieprijs.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.