SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Simon Mulder

Daan Doesborgh, Simon Mulder

De Poëziepodcast: Simon Mulder

Daan Doesborgh, Simon Mulder

In de negende aflevering van De Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in het bijzijn van een publiek in gesprek met Simon Mulder over Willem Kloos en de op handen zijnde vormvaste revolutie.

Simon Mulder (1986) woont in Amsterdam, studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte en klassieke talen te Amsterdam. Hij stond tweemaal op het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Behalve in Nederland trad hij op in België, Engeland, Frankrijk, Portugal, Rusland en Japan. Verder is hij oprichter van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert, van een driedaags festijn rondom de dichters van 1880 tot avonden met muziek, poëzie en theater rondom dichters van nu, maar ook over Fernando Pessoa, Oscar Wilde, Louis Couperus, de Muiderkring en anderen.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.

 

// Foto: Marc Roodhart