SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Marjoleine de Vos

Marjoleine de Vos, Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: Marjoleine de Vos

Marjoleine de Vos, Daan Doesborgh

In de 67e aflevering van De Poëziepodcast gaat Daan Doesborgh in gesprek met Marjoleine de Vos over Erik Menkveld, gedichten met je meenemen als je naar buiten gaat, de verschillende manieren om met de doden in contact te komen, en of je dat eigenlijk wel zou willen. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

In het gesprek komt voorbij dat er van F. Starik nog geen verzameld werk is uitgebracht: er is wel net een boek verschenen met onder andere nagelaten gedichten van Starik erin. Vrouwkje Tuinman en Andrea Stultiens maakten het boek Leven als Museum, zie ook www.starik.nl.

Foto: Merlijn Doomernik

Marjoleine de Vos (1957) is schrijver, dichter, columnist en redacteur kunst bij NRC Handelsblad (anno 2008). Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. Een selectie uit deze columns werd gebundeld in Nu en altijd: bespiegelingen (2000) en Het is zo vandaag als altijd (2011). Ze schreef tien jaar lang ook een column voor het opinieweekblad VolZin. In 2000 verscheen haar eerste poëziebundel Zeehond graag die werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2002. In 2003 volgde Kat van sneeuw’, daarna Het waait (2008), Uitzicht genoeg (2013) en Hoe verschillig (2021). In 2020 publiceerde ze het wandelessay Je keek te ver. Ze was van 1993 tot 2010 gehuwd met dichter Tom van Deel.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.