SLAA

SLAA

De Dagdelen #3 – Middag

De Dagdelen #3 – Middag

De middag is niet voor iedereen. Een ongemakkelijk brug tussen de ochtend en de avond. Een goed moment om ons af te vragen hoe we water het liefst beleven. In deze aflevering hoor je Alma Mathijsen, Thomas Verbogt, Munganyende Hélène Christelle, Maartje Wortel, Lisette Ma Neza, Jan Houter, Kees Koenders, Boris de Klerk, Kim David Bots, Maarten van der Kamp en Lyckle de Jong.

Het ontstaan van De Dagdelen

Onder de naam Op de Schans nodigden schrijver Alma Mathijsen, stijlicoon Bonne Reijn en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) zes schrijvers, vier muzikanten en twee kunstenaars uit voor een verblijf op Vlieland. De groep verzamelde verhalen van het eiland en vertaalde deze naar hun eigen kunstvormen. De daaruit voortgekomen literatuur, muziek en beeldende kunst komen samen in een audioserie die alle kanten op schiet en toch één geheel vormt.

Dertien schrijvers en muzikanten reisden in april af naar het Waddeneiland. Een week lang lieten zij zich meevoeren door het ritme van de dag met als vertrekpunt de Vlielandse nacht, ochtend, middag en avond. Het resultaat is De Dagdelen: een vierdelige audioserie die aanvoelt als een dichtbundel. Schrijvers voeren gesprekken met de zee, komen aan, vertrekken, en verlangen om het einde van het eiland aan te raken. Muzikanten vertalen de geluiden van de Vlielandse dagdelen tot een nieuw verhaal.

Vanaf donderdag 2 september verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering van De Dagdelen op alle podcastplatformen. Check hier de meest recente aflevering of zoek naar ‘De Dagdelen’ in je podcastapp. De week die het collectief op het eiland spendeerde, is vastgelegd in een reeks video’s op de Instagram-accounts van SLAA en Into The Great Wide Open.

Het Kamp van Op de Schans is een initiatief van kunst- en muziekfestival Into The Great Wide Open, dat onder normale omstandigheden jaarlijks plaatsvindt op Vlieland. Met schrijf- en componeerkampen stelt het festival jonge kunstenaars ook nu in staat zich te ontwikkelen. Met het kamp trad SLAA in de voetsporen van componiste Sarah Neutkens, rapper/zangeres S10 en indieband The Industry.