SLAA

SLAA

Schrijf me! S3.2 Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Schrijf me! S3.2 Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

 

In Schrijf me! leer je schrijvers en hun debuut kennen. In seizoen drie lezen Hanna Bervoets en Lisa Weeda een brief voor aan een personage uit hun debuutroman. Daarna gaan ze met Miriam van Ommeren in gesprek over hun boek – en hun toekomstplannen. Seizoen drie is live opgenomen op Lowlands 2022!

Tijdens deze audioserie draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar aan een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijver écht vindt van de mensen die hun pagina’s bewandelen. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Hoe verandert de relatie tussen schrijver en personage na het afleveren van dat eerste boek?

In aflevering 2 leest Hanna Bervoets een brief voor aan Flora Vos, het hoofdpersonage van haar debuutroman. Of hoe waarom kwam in 2009 uit bij Uitgeverij L.J. Veen. In eerdere seizoenen van Schrijf me! hoorde je brieven van Sholeh Rezazadeh, Joost Oomen, Valentijn Hoogenkamp, Tatjana Almuli, Marion Bruinenberg, Sarah Neutkens en Shula Tas.

Hanna Bervoets (1984) is schrijver, essayist en scenarist. In 2009 debuteerde zij met Of hoe waarom, twee jaar later gevolgd door Lieve Céline. In totaal schreef zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays. Bervoets’ laatste roman, Welkom in het Rijk der zieken (2019), behaalde de longlists van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

Miriam van Ommeren is directeur van SLAA. Ze is oprichter van literair platform De Optimist, nam het initiatief voor podcastserie Het essay en was lange tijd redacteur van Tubelight Magazine.

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Nora van Arkel

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).