SLAA

SLAA

De ontmoeting 4: Martin Rombouts – Oorzaken Festival 2023

Martin Rombouts

De ontmoeting 4: Martin Rombouts – Oorzaken Festival 2023

Martin Rombouts

 

Een vluchtige ontmoeting die ontaardt in verwarring, een alledaags gesprek dat tot een grote liefde leidt, een woordenwisseling die in vriendschap eindigt: onze levens worden verbonden door ontmoetingen.

Op 4 juni 2023 stond SLAA op Oorzaken Internationaal Podcastfestival met De ontmoeting. Maartje Wortel, Lauranne van Grinsven, Gijs Wilbrink en Martin Rombouts vertelden over een ontmoeting in de vorm van een estafetteverhaal. In deze aflevering hoor je het vierde deel van het vierdelige estafetteverhaal, live opgenomen tijdens Oorzaken Festival in De Brakke Grond. Martin Rombouts leest het slotverhaal voor. Componist en muzikant Erik Buschmann voorziet het verhaal live van muziek en geluid.

Audioproductie: Bram Kniest

Fotografie: Maarten Nauw

Martin Rombouts (Rotterdam, 1992) is schrijver, theatermaker en performer. Hij publiceerde in Tirade en de Revisor, en treedt veel op, zo stond hij op het podium bij onder meer Oerol, de Parade, Lowlands en Perdu. Martins werk is een onderzoek naar het nu, naar de verhalen en krachten die ons leven vormgeven. Hij heeft een bijzondere interesse voor economie, macht, liefde, internet, rouw en het leger. Sinds zijn afstuderen werkt Martin op het snijvlak van literatuur, theater en nieuwe media. Hij maakte de voorstelling Poetic Resistance (Parade, Oerol, Explore The North), en de kookprogramma’s Het Kookeiland en De Eilandproef (Oerol). In zijn residentie bij Woord900 onderzocht hij zijn omgeving en rouwproces in dialoog met door kunstmatige intelligentie gegenereerde afbeeldingen. Martin is lid van BOYBAND, de literaire boyband. In februari 2023 won hij De Slimste Mens (KRONCRV).