SLAA

SLAA

Martin Rombouts

Martin Rombouts

Martin Rombouts (Rotterdam,1992) is schrijver, theatermaker en performer. Hij publiceerde in Tirade en de Revisor, en treedt veel op, zo stond hij op het podium bij onder meer Oerol, de Parade, Lowlands en Perdu.

Martins werk is een onderzoek naar het nu, naar de verhalen en krachten die ons leven vormgeven. Hij heeft een bijzondere interesse voor economie, macht, liefde, internet, rouw en het leger.

Rombouts studeerde Creative Writing aan ArtEZ, waar hij afstudeerde met de novelle. I want to climb the mountain, over een mysterieuze dode man op een heuvel buiten Manchester. Op basis van de treinkaartjes in de man zijn broekzaak, maakte hij precies een jaar na diens overlijden dezelfde reis. Hij werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en het Art/Science Academy Graduate Honours Programme van het KNAW en de Akademie van Kunsten.

Sinds zijn afstuderen werkt Rombouts op het snijvlak van literatuur, theater en nieuwe media. Hij maakte de voorstelling Poetic Resistance (Parade, Oerol, Explore The North), en de kookprogramma’s Het Kookeiland en De Eilandproef (Oerol). In zijn residentie bij Woord900 onderzocht hij zijn omgeving en rouwproces in dialoog met door kunstmatige intelligentie gegenereerde afbeeldingen.

Rombouts is lid van BOYBAND, de literaire boyband. Met hun eerste voorstelling speelden ze op Lowlands, Wintertuinfestival en Poetry International. In januari 2023 presenteerden zij hun eerste album: In Canon, met bijdragen van Adriaan van Dis en Splinter Chabot. Het album, met daarop de bangers Feestnummer en Adriaan van Discotheek is sinds januari 2023 te luisteren op alle streamingsdiensten.

In februari 2023 won Martin Rombouts De Slimste Mens (KRONCRV).

//Foto: Jante Wortel