SLAA

SLAA

Na het uitsterven – vierdelige audioserie over de toekomst

Ischa den Blanken, Joost Oomen, Roos van Rijswijk, Fiep van Bodegom

Na het uitsterven – vierdelige audioserie over de toekomst

Ischa den Blanken, Joost Oomen, Roos van Rijswijk, Fiep van Bodegom

Mogelijk leven we nu in een uitstervingsgolf. Wat voor nieuwe wereld zou hieruit kunnen voortkomen? Hoe ziet de wereld na het sterven eruit? Wat zullen we er kunnen horen, welke geluiden zijn weggevallen? Wie of wat zal verdwijnen, veranderen of juist ontstaan? In deze podcast trekken vier schrijvers hun literaire zevenmijlslaarzen aan en springen een nog ongehoorde toekomst tegemoet.

Na het uitsterven is een live opgenomen audiospektakel over de toekomst. Luister naar verhalen door Joost Oomen, Roos van Rijswijk, Ischa den Blanken, Fiep van Bodegom en muziekcomposities die een vreemde wereld suggereren gemaakt door Bastian Benjamin. Iedere schrijver kreeg van Bastian een eigen compositie te horen en schreef als reactie een verhaal over een toekomst na het uitsterven. Op basis van het verhaal maakte Bastian op zijn beurt weer een eindcompositie. Het resultaat is een vierdelige verhalende audioserie, live opgenomen op het Oorzaken Festival. Luister via je favoriete podcastapp, SoundCloud of klik op de afleveringen hieronder!

Laat je door Joost Oomen meenemen op reis, de trein in, naar een enorm sparrenbos, een uitzicht op Madagaskar en een toom kippen. Zijn verhaal heet ‘Ik ben God en daar zijn kippen’.

 

Roos van Rijswijk denkt al schrijvend na over stilte en leven en vraagt: wat houdt daar de adem in en weet het dat het ademt? Haar verhaal heet ‘Adem’.

 

Ischa den Blanken brengt ons dichter bij de uitdagers van de dood, het fundamenteel verzet van de mens die zijn eigen einde dirigeert. Zijn verhaal heet ‘Matador’.

 

‘Soms denk ik dat ik de tijd kan horen,’ schrijft Fiep van Bodegom in haar verhaal ‘Onopgemerkt verstrijkt elk jaar de lente’. Haar verhaal onderzoekt het lichaam in de ruimte en de tijd en de wezens met wie we die ruimte delen.

 

Edit: Emmie Kollau

Illustratie: Hedy Tjin