SLAA

SLAA

Maya Shamir verlaat SLAA na 10+ jaar; Canan Marasligil volgt haar op 

Maya Shamir verlaat SLAA na 10+ jaar; Canan Marasligil volgt haar op 

Na ruim tien jaar neemt programmamaker Maya Shamir met ingang van 1 juli 2023 afscheid van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). Zij gaat als freelance programmamaker en eindredacteur aan de slag.  

“Uiteraard kijk ik met heel veel plezier terug op onmetelijk veel mooie programma-avonden in Amsterdam, bijzondere audioproducties, fijne schrijvers met wie ik heb gewerkt, de collega’s van theaters en podia, en natuurlijk de SLAA-collega’s die het allemaal mogelijk maakten – ik ga ze vreselijk missen straks. Het stokje draag ik over aan Canan Marasligil, die ik ken als een geweldige programmamaker en vertaler. Ik verheug me er dan ook op om als bezoeker betrokken te blijven bij deze fijne organisatie.” – Maya Shamir 

Opvolging 

Canan ‘Dja’anan’ Marasligil (zij/die) komt uit een familie met een lange migratiegeschiedenis: vanuit de Balkans, Griekenland, de Krim, Kyrgyzstan en Syrië naar Turkije; vanuit Turkije naar Duitsland, Zwitserland en uiteindelijk België. Na studies Engelse en Spaanse Letteren in Brussel en Montreal en werkervaring bij het Brusselse BOZAR en de British Council in Amsterdam werkte zij als schrijver, vertaler en programmamaker voor o.a. Europalia Arts Festival in België, Free Word Centre in Londen en Read My World Festival in Amsterdam. Naast haar werk met SLAA blijft Canan schrijven, vertalen en kunst maken. Zij is ook bestuurslid van de Auteursbond. 

“De rol van programmamaker gaat voor mij hand in hand met mijn eigen schrijf- en kunstpraktijk. Ik reflecteer constant over verschillende (maatschappelijke, artistieke, literaire) thema’s en ga op zoek naar manieren om verbindingen te maken tussen makers (schrijvers, dichters, vertalers, kunstenaars en veel meer…) en publiek. Ik geloof dat ik als programmamaker een gate-opener ben.
Amsterdam is een stad vol mogelijkheden voor literaire programma’s, met bijzondere plekken en mensen. SLAA inspireert me om mee te werken en samen te denken over hoe we veel literaire vormen naar zoveel mogelijk mensen toe kunnen brengen. Het is een collectieve inspanning en ik kijk ernaar uit om met het hele team en alle onze partners samen te werken, en jullie allemaal tijdens onze activiteiten te ontmoeten.” – Canan Marasligil