SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Joost Baars

Joost Baars

De Poëziepodcast: Joost Baars

Joost Baars

Daan Doesborgh gaat in de 20ste aflevering in gesprek met Joost Baars, winnaar van de VSB Poëzieprijs 2018, over Jorge Luis Borges, geloof als een dak op je eigen lijden, en lol hebben aan muzikaal schrijven.Lees de besproken gedichten en meer in het bijbehorende Vrij Nederlandartikel.

Joost Baars (1975) is dichter, essayist en al twintig jaar boekverkoper in Amsterdam. Hij was betrokken bij het Amsterdamse poëzietheater Perdu, bij het literatuurfestival Read My World, schrijft over poëzie voor Awater en Poëziekrant en publiceerde vertalingen van Dorothea Lasky, Morani Kornberg-Weiss en Gerard Manley Hopkins. Af en toe treedt hij op met het wereldvermaarde improvisatieduo Boi Akih.
In 2018 won Joost Baars de VSB-Poëzieprijs voor zijn debuut Binnenplaats.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.

 

// Foto: Tessa Posthuma de Boer