SLAA

SLAA

Onias Landveld

Onias Landveld

Onias Landveld (1985) is schrijver, voice-overacteur, verhalenverteller, spoken word-artiest en de voormalige stadsdichter van Tilburg. In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling. Sindsdien geeft workshops in  spoken word en (corporate) Storytelling. Het laatste doceert hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar ook bij bedrijven en instellingen.

Als Multi getalenteerde kunstenaar heeft hij exposities gemaakt voor het Nationale Archief en diverse musea. Hij trad op in Europa en het Caribisch gebied op festivals, voor gemeenten en meerdere instellingen. Momenteel toert hij met een eenmansshow genaamd Wortels en Cassave, waarin hij de oorsprong van zijn namen meeneemt en zijn marron-identiteit uitdrukt. Hij mixt verhalen met gedichten tot een aangrijpend verhaal. Zijn volgende solo voorstelling heet Kunu (Vloek) Een eclectische voorstelling van animatie en theater. Hierin speelt hij Elegua. Een Afrikaanse/Afro diaspora godheid dat mensen-moe is.

Onias werd geboren in Suriname, maar ontvluchtte het land vanwege een burgeroorlog in 1989. Na een korte terugkeer naar Suriname in 1992, woont en werkt hij sinds 1998 woont en werkt hij in Nederland.