SLAA

SLAA

J.M.A. Biesheuvelprijs zoekt versterking!

J.M.A. Biesheuvelprijs zoekt versterking!

De organisatie van de J.M.A. Biesheuvelprijs is op zoek naar vers bloed!

Sinds 2015 organiseert een kleine groep vrijwilligers de toekenning en uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de prijs voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar, die onder meer werd gewonnen door Rob van Essen, Mensje van Keulen en (in 2023) Hedda Martens.

De organisatie is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger om de prijs de komende jaren in goede banen te leiden. Het werk bestaat uit het begeleiden van de jury, het organiseren van de crowdfunding voor het prijzengeld, het bijhouden van de website, het versturen van tegenprestaties en dergelijke. Het zwaartepunt van het werk ligt in de maanden voor de prijsuitreiking in februari. De organisatie zoekt iemand met een ontspannen persoonlijkheid en liefde voor literatuur, die het korte verhaal blijvend onder de aandacht wil brengen.

Voor meer informatie kun je mailen naar Arjen Fortuin (fortuin@nrc.nl).

De J.M.A. Biesheuvelprijs werd in 2015 in het leven geroepen door Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon. Het is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver. De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal.

//Foto: Rob Bogaerts