SLAA

SLAA

Woutertje Pieterse Prijs

Woutertje Pieterse Prijs

2009-03-05 15:00:00

Met:Elsbeth Etty (lezing) en Femke Halsema (bekendmaking winnaar). Muziek: ‘Het Rooverslied’ door Monde Leone. I.s.m. Stichting Woutertje Pieterse Prijs en Stichting LIRA. 

De Woutertje Pieterse Prijs wordt uitgereikt aan het beste Nederlandse literaire jeugdboek. Bij deze prijsuitreiking wordt de winnaar van het bekroonde boek uit 2008 bekend gemaakt.
Elsbeth Etty opent het programma met de Woutertje Pieterse-lezing, onder de titel Waarom zijn kinderboeken vaak zo kinderachtig? Een Pleidooi voor Beesten met Ballen. De voorzitter van de jury, Femke Halsema, leest het juryrapport voor en maakt de winnaar bekend. Na de overhandiging van de prijs vindt er een festiviteit plaats met / rond de winnaar.
Traditiegetrouw wordt tot slot een speciale uitvoering van Multatuli’s ‘Roverslied’ (uit: Woutertje Pieterse) ten beste gegeven, ditmaal door Monde Leone.
De jury werd onder voorzitterschap van Femke Halsema gevormd door Gerard Bakker (schrijver), Karel Berkhout (recensent jeugdliteratuur) Irma Boom (ontwerper) en Annemie Leysen (recensent jeugdliteratuur). De presentatie van de middag is in handen van Marja Käss (bestuurslid).