SLAA

SLAA

Wintertherapie met Vrouwkje, John en Peter

Wintertherapie met Vrouwkje, John en Peter

do 22 januari 2015

Het is eerder vertoond, maar nog nooit zo uitgebreid: de helft van Claw Boys Claw samen met auteur Vrouwkje Tuinman. Samen en apart. Een rock-‘n-rollrelatie onder wollen dekens.

De winter is op zijn hoogtepunt: er is geen weg meer terug, maar het einde is nog lang niet in zicht. Lusteloos sleept u zich van bed naar werk en weer terug, onderweg starend door een beslagen tramraampje naar de dik ingepakte mensen met rode winterneuzen die zich gehaast over de straat verplaatsen.

Gelukkig hebben wij precies wat u nodig heeft! Kom op 22 januari langs in het schilderachtige Tuinhuis van de Tolhuistuin en pik in. Er zijn roekeloze akoestische uitvoeringen van Claw Boys Claw-nummers en tamelijk verse gedichten van dichter Vrouwkje Tuinman. Er is een kachel, er is chocolademelk, er is rum en misschien zelfs wel wat proza. Het is tenslotte winter en we hebben het verdiend.

Vrouwkje Tuinman debuteerde in 2004 met de dichtbundel Vitrine (Nijgh & Van Ditmar). Ze ontving de Hollands Maandblad Poëziebeurs 2003/2004 en werd genomineerd voor o.a. de Debutantenprijs en de Selexyz Debuutprijs. Haar bundel Receptie werd genomineerd voor de LiBra Schrijversprijs. Buurvrouw (2008) voor de BNG Nieuwe Literatuur Prijs. Eind 2010 kreeg Vrouwkje de Halewijnprijs uitgereikt voor haar oeuvre tot dan toe. Haar nieuwste bundel, Sanatorium, verscheen in 2014.

Claw Boys Claw debuteerde in 1984 met de lp Shocking Shades of Claw Boys Claw. Nu, dertig jaar later en vele albums verder, is hun nieuwste album Hammer even goed als het eerste. John Cameron en Peter te Bos vormen al sinds 1983 de harde kern van Claw Boys Claw: een combinatie tussen garagerock en grootse stadsrock. Parkeergaragerock, om het zo maar even te noemen.

Kom mee in wintertherapie!

Bang dat je verdwaalt in de krochten van de Tolhuistuin? Vrees niet, hier is een routebeschrijving.