SLAA

SLAA

VOL – Wie wordt de nieuwe Stadsdichter?

Wie wordt de nieuwe stadsdichter?

VOL – Wie wordt de nieuwe Stadsdichter?

Wie wordt de nieuwe stadsdichter?

wo 27 maart 2019
19.00
Café Kapitein Zeppos

Let op! Dit programma is vol. Aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst. Mail naar info@slaa.nl voor meer informatie. 

Na Adriaan Jaeggi, Robert Anker, Mustafa Stitou, Menno Wigman, F. Starik, Anna Enquist en K. Schippers benoemen we op 27 maart de nieuwe Stadsdichter van Amsterdam in café Kapitein Zeppos.

In aanwezigheid van burgemeester Femke Halsema geeft huidig Stadsdichter K. Schippers het stokje door tijdens een feestelijk programma. Na afloop is er de gelegenheid tot borrelen en napraten.

Op 27 maart wordt tevens de prachtige bundel De lucht fouilleren gepresenteerd. In De lucht fouilleren zijn alle Stadsgedichten die de in Amsterdam geboren en getogen K. Schippers voor Amsterdam schreef te lezen.

‘Een pact tegen het chagrijn’, schrijft Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool in het voorwoord ”Herinneren is tasten naar wat je maar deels hebt gezien’, schreef Schippers eens. Als dichter heeft hij alles gezien. Ook wat er niet was.’

Dit programma is voor alle Amsterdammers toegankelijk maar meld je wel tijdig aan via info@slaa.nl o.v.v. ‘Inauguratie Stadsdichter’.

Foto’s Stadsdichters: Bianca Sistermans / deze afbeeldingen mogen niet zonder nadrukkelijke toestemming van de fotograaf worden overgenomen.