SLAA

SLAA

West Words: Schrijverscafé

West Words: Schrijverscafé

za 14 maart 2015

— GRATIS TOEGANG —

Deze aflevering van West Words staat in het teken van 24H West, waarbij er in stadsdeel West een etmaal lang een hele hoop te doen is op cultureel gebied. Pak ook een paar activiteiten mee en verken plekjes en programma’s die je nog niet kende!

Speciaal voor 24H West vindt in de foyer van Podium Mozaïek een gratis editie van West Words plaats. West Words is een concept van de SLAA en Podium Mozaïek waarbij een multidisciplinair programma wordt gerealiseerd. Bij elke aflevering is het uitgangspunt een speciaal voor de voorstelling geschreven tekst. Daaromheen wordt een geheel van muziek, beeld en performance gebouwd in samenwerking met verschillende artiesten, om alle facetten die de tekst in zich draagt zo breed mogelijk te verkennen. Om aan te sluiten bij de sfeer van 24H West organiseren we dit keer een schrijverscafé! Rob van Essen, Jannah Loontjens en Rob Waumans dragen afwisselend werk voor en er is muziek van zangeres Samira Dainan en luitspeler Haytham Safia. De avond zal gepresenteerd worden door Dionne Verwey. Schuif gezellig bij en luister.

Rob van Essen is schrijver van verhalen en romans, waaronder Visser en Alles komt goed. Een paar weken geleden won hij met zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen de J.M.A. Biesheuvelprijs 2014. Volgens de jury gaan zijn vertellingen ‘van realistisch tot absurd, van hilarisch tot diep ontroerend en [zijn ze] zo nu en dan dit alles tegelijkertijd’.

Rob Waumans schreef verhalen en reportages voor o.a. De Revisor, nrc.next, Het Parool, Nieuwe Revu, De Brakke Hond en Het Beste van Nightwriters. Zijn debuutroman Als je de stad binnenrijdt stond op de longlist van de Academica Literatuurprijs 2011. In 2013 verscheen zijn nieuwe roman, De nacht van Lolita. Samen met Ivo Victoria organiseert hij Waumans’ en Victoria’s Internationale Literaire Variété Spektakel.

Schrijver, dichter en filosoof Jannah Loontjens is geboren in Denemarken en groeide op in Zweden en Nederland. Haar roman Hoe laat eigenlijk werd genomineerd voor de Halewijn Literatuurprijs. Haar nieuwste roman, Misschien wel niet, gaat over sociale media, online verliefdheid en keuze-angst.

Samira Dainan heeft een stem die vervoert en beroert. Daarmee vertelt ze haar levensverhaal: Noord-Afrikaanse roots, groot geworden in Amsterdam en muzikaal ontwikkeld in de landen rond de Middellandse Zee. Dit weet zij vernuftig te combineren met haar jazz-achtergrond. Bovendien verzamelt ze altijd de beste musici om zich heen. Zo zong ze met de Amsterdam Klezmer Band op Lowlands.

Haytham Safia, Palestijnse ûd (Arabische luit) speler uit Kafr Yasif (Noord-Israël) ontwikkelde zich in een verbazingwekkend tempo tot een innovatief musicus die naast de Arabische muziek ook jazz, blues en klassieke westerse muziek verwerkt in zijn composities. Vanuit Utrecht werkt hij aan succesvolle projecten, waaronder zijn arabicana-band Bo Blues.