SLAA

SLAA

WEST WORDS: GRENSGEBIEDEN

WEST WORDS: GRENSGEBIEDEN

2014-11-20 20:30:00

Deze maand is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Deze gebeurtenis is aanleiding voor de SLAA en Podium Mozaïek om een speciale editie van de interdisciplinaire reeks West Words te organiseren rond het thema persoonlijke vrijheid. Met: theatermaakster Kirsten Schötteldreier, choreografe Susanne Marx en een tekst van schrijver Olivier Willemsen, voorgedragen door Joyce Roodnat.

De aanloop naar de val van de muur in Berlijn in 1989 was een bijzonder proces. Vanuit meerdere kleinschalige groepen ontstond een geweldloze massabeweging, die tegen het eind zelfs door de grensbewakers werd omarmd, en die leidde tot de val.

In maatschappelijke kwesties botsen individuele en groepsbelangen vaak met elkaar. Desalniettemin kan het individu de massa, door invloed op haar uit te oefenen, aanzetten tot bewegen. Innerlijke, culturele of psychische grenzen worden opengebroken. In het verlengde daarvan kunnen grenzen, letterlijk, verlegd worden.

Grensgebieden is een multidisciplinair project van zangeres Kirsten Schötteldreier en choreografe Susanne Marx. Met een koor van professionele en amateurzangers en -performers combineren zij klank, zang, tekst en beweging. Schrijver Olivier Willemsen, wiens debuutroman Morgen komt Liesbeth net is uitgekomen, heeft speciaal voor deze avond een tekst geschreven. Deze wordt voorgedragen door Joyce Roodnat.