SLAA

SLAA

West Words: A love supreme

West Words: A love supreme

2013-02-20 20:30:00

Avond over de hoogste liefde. Met: Tsead Bruinja, Piet Gerbrandy, Maria van Daalen, Mark Boog, Justin Samgar, Janneke Rinzema, Yahmani Blackman en U.N.O.M.

West Words is een nieuw concept van de SLAA en Podium Mozaïek waarbij een multidisciplinair programma wordt gerealiseerd. Elke aflevering krijgt een schrijver vrij spel om een eigen voorstelling neer te zetten. 30 oktober 2012 was de aftrap van de eerste West Words in elkaar gezet door T.Martinus. Het werd een avond over het politieke proces in Nederland.

Deze tweede editie neemt de dichter Tsead Bruinja het heft in handen en produceert hij een geheel eigen voorstelling. Geïnspireerd door het nummer A love supreme van John Coltrane zoekt Bruinja op 20 februari naar een ‘liefdevolle’ samenwerking tussen papieren- en podiumdichters.

Een aantal van zijn favoriete ‘papierendichters’, Piet Gerbrandy, Mark Boog en Maria van Daalen, dragen deze avond werk voor dat speciaal voor de gelegenheid geschreven is. Naast deze ‘papierdichters’ zet Bruinja de beste ‘podiumdichters’ van het gezelschap Poetry Circle Nowhere en ‘poetrypusher’ Justin Samgar op het podium. In ‘gemixte’ koppels zullen deze dichters uit verschillende disciplines de religieuze manier van het liefhebben verkennen. Begeleid door een gospelkoor dichten ze, 6 dagen na Valentijnsdag, over de hogere liefde in Podium Mozaïek.